Даунхил сезонът завърши успешно за Gravity

Дойде време за равносметка и анализ на изминалия сезон

Даунхил сезонът завърши успешно за Gravity
След тренировка на трасето в Ботевград

 

През 2017г. имах честта да работя с двама от най-добрите състезатели по даунхил в България – Виктория Гончева и Росен Ковачев (Gravity).

Сезонът за Виктория

Вики направи перфектен сезон като спечели всички кръгове от българските даунхил серии, стана национален шампион на България, взе  второто място в стартовете за IXS Европейска купа в Шладминг (Австрия) и третото място в Open категорията на държавното първенство на Румъния при мъжете!

Даунхил сезонът завърши успешно за Gravity
Вики изпълнява мъртва тяга с перфектна техника

Въпреки че е само на 17 години, тя е страхотен професионалист. Никога не е пропускала тренировка и винаги е целеустремена. Това, с което успях да бъда полезен на Вики като нейн кондиционен треньор и консултант по хранене, беше първо да я убедя, че трябва да включи повече храни богати на белтъчини в менюто си като месо, риба и яйца, и да ограничи храни богати на въглехидрати като торта, сладолед и други подобни десерти, които да замени с плодове. Само с тези промени и без ”специални диети” нейните подкожни мазнини се понижиха, а мускулната й маса се покачи. Целта на тренировките в залата на Functional Physique беше да повишим нейната сила. Както всеки екстремен състезател така и Вики има своите контузии. Нейният проблем е вследствие на извадено рамо, което ограничава обема на движение в ставата. Поради тази причина трябваше да засилим мускулатурата в раменния пояс, която да я предпазва от бъдещи контузии.
Сезон 2018 г. ще бъде много важен за Виктория. Тя има амбиции да участва в стартове от световната и европейска купа, затова и нейната физическа подготовка трябва да е на още по-високо ниво!

Интервю с Вики за успехите и бъдещето й.

Сезонът за Росен

Сезон 2017 г. беше изпълнен с драматизъм за Росен. В първите състезания технически проблеми по колелото му попречиха да покаже най-доброто от себе си, но въпреки това той винаги успяваше да стигне до стълбичката. Част от успехите за годината са трета позиция на българските градски серии, втора позиция в българските даунхил серии.

Даунхил сезонът завърши успешно за Gravity
Росен прави трап бар мъртва тяга поради болки в трапецовидния мускул при изпълнение на упражнението с лост.

Той има дългогодишен опит в силовите тренировките и нашата цел беше силата, която е натрупал през годините да се превърне в експлозивност и издръжливост. Росен има добре изградени хранителни навици, но понякога прекалява с любимото си питие – бирата. Както самият той казва ”след каране, ако не изпия една бира, все едно не съм карал”.
Както по-голямата част от българските спортисти и той е принуден да съчетава тренировките и работата. В много случаи е идвал в залата недоспал, защото е работил до късно, но въпреки това не е пропускал тренировка.

Екипът на Fit Riders и Functional Physique желае на тези двама атлети успешна зимна подготовка и още по-големи успехи занапред!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *