6 основни съвета за правилно хранене

В тази статия ще ви дам няколко съвета как да подобрите хранителният си режим без да изпадате в крайни и сложни диети, които да ви затормозяват психически. Целта е да можете да се храните добре през по-голямата част от времето, да постигнете и задържите целите си.

 1. Яжте цели храни. Месо, яйца, риба, сирена, картофи, ориз, масло, сурови ядки, плодове, зеленчуци. Не отделяйте мазнината от месото, не отделяйте жълтъка от белтъка, избягвайте ниско-маслени ”фитнес храни”.
  6 основни съвета за правилно хранене
 2. Пийте минимум 2л. вода на ден. Премахнете всички видове газирани напитки, сокове и ”фитнес напитки”, които съдържат прекалено много захар или подсладители.
  6 основни съвета за правилно хранене
 3. Хранете се според целите си. Две основни хранения за сваляне, три основни хранения за подържане, три основни хранения плюс едно/две междинни за покачване на теглото. Ако нямате резултат, изчислете приема и разхода на калориите си.
  6 основни съвета за правилно хранене
 4. Яжте храни богати на белтъчини във всяко хранене през деня (месо, яйца, риба, сирене, кашкавал). Растителният протеин не е 100% усвоим за човешкото тяло.
  6 основни съвета за правилно хранене
 5. АЛКОХОЛ! Използвайте го за възстановяване! Една малка бира, чаша ракия или вино ще отпуснат мускулите ви и ще може да спите по-дълбок сън. Прекалите ли с количеството, алкохолът се превръща във ваш враг!
  6 основни съвета за правилно хранене
 6. Храни, които трябва да премахнете изцяло от менюто си. Това са:
  чипсове, вафли, кроасани, маргарин, рафинирано олио, пържена храна, полуфабрикати и други подобни. Всеки един човек, който се е интересувал от здравословно хранене знае, че не трябва да яде така наречените junk foods.
  6 основни съвета за правилно хранене
Хранителните навици са част от пъзела за подобряване на физическите данни на всеки един човек. Ако искате да бъдете здрави и в добра форма, обърнете по-голямо внимание на начина си на хранене. Сложните диети в интернет пространството могат да дадат временни резултати, но ако се научите сами да подбирате правилната храна за вашите нужди, ще имате по-дългосрочни резултати!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *