Каква е най-подходящата екипировка за тренировки в зала

Както във всеки спорт, така и във физическата подготовката е важно да изберем подходящия екип за трениране. Всеки един спортист занимаващ се с вдигане на тежести трябва да подбере правилно екипировката си за да бъде максимално ефективен, както в залата, така и извън нея. В тази статия ще се опитам да ви помогна да подберете правилното облекло за фитнес.
 

Цялата публикация “Каква е най-подходящата екипировка за тренировки в зала”

4 най-добри упражнения за покачване на сила в горната част на тялото

Във всеки един екстремен спорт, в който се налага да стискате – кормило, щеки, гребло или дори да се подпрете на земята при падане, се изисква сила в горната част на тялото. Ако развиете достатъчна сила в ръцете, раменния пояс, гръдните мускули и гърба, тялото ви ще се справи много по-лесно в различните ситуации, в които може да изпадне всеки един човек занимаващ се с такъв вид спорт. Цялата публикация “4 най-добри упражнения за покачване на сила в горната част на тялото”

6 основни съвета за правилно хранене

В тази статия ще ви дам няколко съвета как да подобрите хранителният си режим без да изпадате в крайни и сложни диети, които да ви затормозяват психически. Целта е да можете да се храните добре през по-голямата част от времето, да постигнете и задържите целите си.

Цялата публикация “6 основни съвета за правилно хранене”

3 най-добри упражнения за покачване на сила в долната част на тялото

Клек, мъртва тяга, напади – трите най- добри упражнения за покачване на силата в долната част на тялото!

Цялата публикация “3 най-добри упражнения за покачване на сила в долната част на тялото”

Даунхил сезонът завърши успешно за Gravity

Дойде време за равносметка и анализ на изминалия сезон

Даунхил сезонът завърши успешно за Gravity
След тренировка на трасето в Ботевград

 

През 2017г. имах честта да работя с двама от най-добрите състезатели по даунхил в България – Виктория Гончева и Росен Ковачев (Gravity). Цялата публикация “Даунхил сезонът завърши успешно за Gravity”

Защо райдърите трябва да тренират с тежести?

Защо райдърите трябва да тренират с тежести?
Росен Ковачев- даунхил състезател

По време на каране всеки един райдър усеща върху тялото си влиянието на различни сили като: ускорение, странично натоварване в завои, приземяване след скок, внезапно спиране и други. Цялата публикация “Защо райдърите трябва да тренират с тежести?”

7 начина за намаляване напомпването в предмишниците по време на каране (arm pump)

7 начина за намаляване напомпването в предмишниците по време на каране (arm pump)
Николай Куманов- бивш професионален състезател и настоящ треньор по мотокрос

”Хроничен спортен компартмент синдром” (chronic exertional compartment syndrome)(CECS) или напомване в предмишниците е най-често срещано в спортове като: мотокрос, ендуро, супербайк, даунхил, водни ски и други екстремни спортове, в които се изисква здрав захват.           Цялата публикация “7 начина за намаляване напомпването в предмишниците по време на каране (arm pump)”

Росен Ковачев – предсезонна подготовка

Росен е професионален състезател по даунхил. Той е многократен шампион на България в дисциплината си. Участвал е в много спускания за световни и европейски купи. Росен започна Цялата публикация “Росен Ковачев – предсезонна подготовка”