Базови упражнения

Базови упражнения

Тяхната цел е да ангажират колкото се може повече мускули в тялото. Подходящи са за покачване и на сила и на издръжливост зависимост от броя на повторенията. Когато ги използваме за сила ще натоварим предимно нервната система (от 1 до 6 повторения в серия). Ако ги използваме за издръжливост (от 6 нагоре) ще използваме предимно енергията съхранена в нашите мускули и черен дроб.


Лежанка

Основно бутащо упражнение за повишаване на силата в горната част на тялото. Подходящо за всякакъв вид спорт в който се изисква сила.


Раменна преса

В това упражнение участват мускулите на краката и пояса като стабилизиращи и мускулите на ръцете като активни. Подходящо е за покачване на силата в горната част на тялото. Хора с лоша подвижност в раменните стави да не го изпълняват преди да подобрят своята мобилност!


Гребане с щанга

Упражнение за задната част на тялото. Разстяга мускулите в задната част на краката, стяга мускулите на гърба и ръцете. Използвайте за покачване на силата в горната част на тялото.


Мъртва тяга

Доказано най-доброто упражнение за покачване на силата в цялото тяло. Техниката на изпълнение е от изключителна вазност! Ако изпълнявате добре ще имате страхотни резултати. Изпълнявайки с лоша техника може да се стигне до сериозни контузии!