Упражнения за издръжливост

Упражнения за издръжливост

Упражненията за издръжливост държат пулса висок. Предимно аеробни упражнения, които могат да се изпълняват със собствено тегло и уреди. Едно от най-хубавите упражнения за тази цел е бягането под всякаква форма било то бавно (крос), бързо (спринт) или смяна на темпото (интервално). Други подходящи методи за повишаване на издръжливоста са (табата, кръгови тренировки и кросфит комплекси).


Упражнения за издръжливост за цялото тяло

Комбинация за повишаване на издръжливостта на цялото тяло. Използвайте упражненията в кръгова тренировка. Стремете се към стриктно изпълнение на техниката!


Бърпи

Упражнение подходящо за развиването на издръжливост и координация. Може да се изпълни с и без лицева опора зависимо от възможностите на атлета. Подходящо за всички видове спорт.


Спринт и подскоци

Лекоаткетическите упражнения са много подходящи за развитието на сила, издръжливост, експлозивна сила, координация, поврътливост. Те са важна част от подготовката, както на подрастващите атлети, така и на по-опитните.


Суинг

Няколко варианта на суинг, които може да използвате за експлозивна сила с по-голяма тежест, също така и за издръжливост с по-лека тежест и повече повторения.